Historie


Gulden Interieur

Gulden Interieur, opgericht in 1961, heeft zijn Studio sinds 1 februari 2019 gevestigd aan de Hoofdweg 48 te Capelle aan den IJssel. Gulden Interieur heeft een mooie en lange geschiedenis op het gebied van modern design, gestart aan de rand van een opbouwend Rotterdam, de Coolsingel.

Het was de periode dat de Euromast net zijn deuren had geopend en men was begonnen met de aanleg van het bestaande metro netwerk dat in 1968 zou worden opgeleverd.

 

Naam met een uitstraling

In het begin heette het nog: Het Gilde Interieur, gebaseerd op het Gilde. Een naam met een uitstraling gericht op ambacht en vakmanschap, zo ook te herkennen aan het strakke Deense design waarmee in die tijd de winkel was ingericht. Na een aantal jaren werd de naam gewijzigd in Gulden Interieur, een naam gericht op het luxe en hoogwaardige moderne design. 


Ambacht

Het ambacht is in de loop der jaren weer teruggekeerd. Niet zozeer het ambacht van meubelmakerij, maar meer het ambacht van de binnenhuisarchitect. In een wereld met vele bijzondere items, is het moeilijk keuzes maken. Wij verstaan de kunst om van al die bijzondere elementen één geheel te vormen. Dat was en is altijd de kwaliteit van Gulden Interieur gebleven.

 

Eigen identiteit

In de huidige economie waarin online dienstverlening gericht is op massa- en schaalvergroting, heeft het MKB in de detailhandel het moeilijk. De consument wil makkelijker en sneller een product kiezen. Daarnaast is aandacht hebben voor kwaliteit en beleving van onze producten nog belangrijker geworden. Deze aspecten hebben bij Gulden Interieur altijd de hoogste prioriteit, maar we zijn ons bewust dat we meer moeten en kunnen doen op het gebied van gemak en beleving.

 

Daartoe is de keuze voor ons nieuwe pand in Capelle aan den IJssel een grote en zinvolle stap in deze richting. De sfeerbeleving van het door ons zelf ontworpen pand sluit naadloos aan bij onze moderne collectie. De grote raam partijen van ruim 3.50 meter hoog, het glazen huis met zijn verlichtingsmogelijkheden, de strakke vormgeving en de hoogte (4-7 meter) geven het pand een ruimte waarin de collectie beter dan ooit kan worden getoond en ervaren. 

 

Tevens gaan we onze advisering uitbreiden met een bijzondere keuken collectie, die het beste kan worden ervaren door er zelf in alle luxe te kunnen eten. De mogelijkheden, het vakmanschap en de beleving komen beter dan ooit bij elkaar.

 

Bijzonder voor in de randstad is ons eigen parkeerterrein van 1100m2. Het probleem van parkeren voor de deur en de bijbehorende parkeerkosten behoren tot het verleden. Het advies kan op ieder moment van de dag, in alle rust en onder meer dan genoeglijke omstandigheden worden ontvangen.

 

Na een drukke periode van verhuizen en verbouwen komen we in de laatste fase van onze verbouwing. De opening van ons nieuwe pand, zal plaatst vinden op het moment dat aan al onze kwaliteitseisen is voldaan.

 

 

Team Gulden Interieur