Historie


Gulden Interieur gevestigd op het Vasteland 40, heeft een mooie en lange geschiedenis op het gebied van Modern Design. Te midden van een opbouwend Rotterdam, opgericht in 1961 aan wat ooit de rand van Rotterdam was, de Coolsingel. Tijdens de start van de winkel, werd er ontzettend veel ontwikkeld en gebouwd in Rotterdam. Het was de periode dat de Euromast net zijn deuren had geopend en men was begonnen met de aanleg van het bestaande Metro netwerk wat in 1968 zou worden opgeleverd.

Rotterdam meubelstad van Nederland

Ook woon stedelijk werd er enorm gebouwd. Het moderne toekomst bouwen (J.P. Oud, Maaskant, van den Broek en Bakema, Brinkman en van der Vlucht) was in volle gang met bijbehorende interieurs. Door de verwoesting van de stad tijdens de oorlog en de daarop volgende ontwikkeling van de woon- werkgebieden heeft er zeker toe bijgedragen dat in die tijd Rotterdam bekend stond als meubelstad van Nederland.

Naam met een uitstraling

In het begin heette het nog: Het Gilde Interieur, gebaseerd op het Gilde. Een naam met een uitstraling gericht op ambacht en vakmanschap, zo ook te herkennen aan het strakke Deense design waarmee in die tijd de winkel was ingericht. Na een aantal jaren werd de naam gewijzigd in Gulden Interieur, een naam gericht op het luxe en hoogwaardige moderne design. Er was in de 60 en 80e-jaren ontzettend veel vraag naar meubelen in een opkomende meubelbranche. Naast collectie werden er containers vol modern design ingekocht en verkocht. Er zijn verhalen van oud collega’s die vertelden dat klanten aan je jasje trokken (terwijl ze bezig waren met het opschrijven van een order) om een bank te claimen voordat iemand anders deze zou kopen.


Ambacht

Het ambacht is in de loop der jaren weer teruggekeerd, niet zozeer het ambacht van meubelmakerij, maar meer het ambacht van de Binnenhuisarchitect. In een wereld met vele bijzondere items, is het moeilijk keuzes maken. Wij verstaan de kunst om van al die bijzondere elementen een geheel te vormen. Dat was en is altijd de kwaliteit van Gulden Interieur gebleven.


Rotterdam


Het vasteland en de daaraan grenzende Westzeedijk, bieden een winkelpromenade met een hoogstaande diversiteit. Ook het directe omgevingsgebied met architec­tonische nieuwbouw, voorname heren­huizen, top restaurants en bijzondere gespecialiseerde winkels zijn een lust om te zien en te beleven.


Lekker dagje uit?

Beleef de geschiedenis en cultuur van Rotterdam in de vele historische musea bij ons in de buurt. Of geniet van een rondvaart met prachtig uitzicht op het water met de themacruises van Spido!
Lees verder »